Hälkil

Upplever du smärta i hälen när du promenerar eller springer? Då kan du vara i behov av en avlastande hälkil. Med en hälkil får du en bra och ordentlig stötdämpning som råder bot på besvären och vi erbjuder ett brett utbud som passar de allra flesta!

Visar alla 2 resultat


Varför bör man använda hälkil?

Att få ont i hälen vid promenader, motionering eller löpning är vanligt förekommande. Våra hälar får ta emot en hel del stötar under dagens gång och detta kan orsaka tillfälliga såväl som långvariga besvär. Man kan känna smärta och ömhet under hälen, men även på baksidan av hälen och upp mot hälsenan. Med hjälp av en bra hälkil kan du se till att avlasta dina hälar och även ge din fot en lutning som är mer ergonomisk. En hälkil kan också nyttig att använda om du har problem med hälsporre.

När bör man använda hälkil?

Om du upplever att du ofta får ont i hälen när du rör på dig är en hälkil något att rekommendera. Ett hälinlägg lämpar sig även för dig som har problem med hälsporre eller som lider av plantar fasciit. Fördelen med våra inlägg är att du enkelt kan förflytta dem mellan olika skor, vilket i sin tur betyder att du aldrig behöver vara utan dem. Du behöver inte ha ett diagnostiserat hälproblem för att kunna använda dig av inläggen, utan det räcker med att du själv upplever att dina hälar är i behov av mer avlastning och stötdämpning när du går och står.