Tåspridare

Ta hand om dina fötter, de är viktiga. Har du problem med tår som är sneda eller skaver mot varandra kan du hos oss hitta ett stort urval av tåspridare. Det är viktigt med bra skor, men lite extra hjälp av tåstrumpor eller tåspridare kan göra stor skillnad för dina fötter.

Visar alla 5 resultat


Fötterna är nästan det viktigaste vi har. Vi står och går på dem hela dagarna och så länge de fungerar tänker vi kanske inte så mycket på dem mer än när vi klipper naglarna. Men när det börjar kännas någonstans är det viktigt att ta tag i det direkt.

Varför använda tåspridare?

Får du ont i tårna kanske de skaver mot varandra av något skäl. Då är tåspridare ett utmärkt hjälpmedel. Det finns olika modeller så välj den som känns bra för just dig. En mjuk silikonkudde mellan tårna eller en fastare som sitter över två tår. Det finns även kombinerade varianter som är bra för den som lider av hallux valgus. Genom att separera tårna på det här viset minskar problemen med skav och eventuella sår.

När bör man använda tåspridare?

Använd tåspridare när det behövs. Kanske behövs olika modeller vid olika tillfällen. Tåstrumpor separerar alla tårna från varandra men gör samtidigt att foten blir bredare så det kanske fungerar bäst när du kan vara utan skor, eller rentav nattetid. Har du hammartå finns skydd som även har en grundplatta som avlastar och ger stöd. Det finns också enkla ringar att trä över stortån för att förhindra att den hamnar ovanför bredvidliggande tå med allt vad det innebär av skav och tryck.