Hälkoppar

Har du smärta i hälen så kan du effektivt få hjälp av att använda en hälkopp. Hälkoppen hjälper dig som har problem med uttrampad hälkudde, generell smärta i hälen eller besvär med hälsporre. Hälkopparna är anatomiskt utformade och har en stötdämpande effekt. Detta bidrar till lindrad smärta.
Inga produkter hittades som motsvarar ditt val.

Varför bör man använda hälkopp?

Vi utsätter våra fötter för påfrestningar varje dag och det är inte märkligt att många får problem. Hälkudden fungerar som en av kroppens stötdämpare. För de allra flesta personer fungerar den som den ska. Den kan dock med tiden slitas ut eller bli skadad på grund av en olycka. Är detta fallet för dig så kan hälkoppar hjälpa dig att stödja upp. Hälkoppen ger foten och hälbenet avlastning och gör att belastningen fördelas upp av hålfoten istället. Hälkoppen förhindrar hälkudden från att plattas ut när den är under belastning. När du har ont är det viktigt att minska eller att dämpa smärtan så att du tar normala steg när du går. Belastar du fel så kan det leda till att skador uppstår eller att man belastar andra delar av foten.

När bör du använda hälkopp?

Det kan vara ett bra alternativ för dig att använda hälkopp när du står upp i arbetet eller när du på något sätt regelbundet belastar hälen. Har du Haglunds sjukdom, benhinneinflammation, uttrampad fettkudde i hälen eller om du upplever hälsporre så kan hälkopp hjälpa dig. Det finns flera olika modeller av hälkoppar men gemensamt för alla är att de har höga kanter som samlar ihop hälkudden. De är utformade på detta sättet eftersom de ska ge dig maximal dämpning och komfort.