Hästen skor

Om du är ute efter högkvalitativa skor med bred läst, stadga och tålighet är Hästen skor perfekta för dig. Lång expertis och erfarenhet har gjort denna nordiska skotillverkare till den främsta på marknaden, och du kan välja bland ett stort sortiment för både damer och herrar.

Visar alla 8 resultat


Information om Hästen skor

Det som framförallt utmärker Hästen skor är kombinationen av komfort och ypperlig kvalitet. Med sin generösa bredd och volym ger skorna dina fötter både stadga och ergonomi, vilket inte bara är skönt för fötterna utan hela din kropp. Skorna förenar med andra ord design med ortopedi, och ger bra stötdämpning, flexibilitet och bekvämlighet.

Hästen skor finns i många olika modeller och du kan bland annat välja bland kängor, sandaler och promenadskor för alla tillfällen. Här hittar du även fina festskor, till exempel smidiga ballerinaskor i snygg design eller eleganta skinnstövlar som sitter som skräddarsydda.

Varumärkets historik

År 1914 etablerades Hästens Skofabrik i Uppsala. Den låg i kvarteret Hästen och fick smeknamnet Sko-Lasses efter dess grundare Lars-Erik Larsson. Så småningom såldes företaget till norska Klaveness, som idag fortsätter traditionen att tillverka skor av högsta kvalitet och i Sverige säljs skorna fortfarande under sitt ursprungliga namn Hästens.