Diabetesskor

För dig som är diabetiker är fotriktiga och mjuka skor A och O för din hälsa och komfort. Här hittar du diabetesskor som låter dig röra dig fritt och som är lätta att använda.

Visar 1–21 av 70 resultat

-26%
Det ursprungliga priset var: 1 699 kr.Det nuvarande priset är: 1 249 kr.

Fördelar med anpassade skor för diabetiker

Eftersom diabetes ofta gör fötterna till ett problemområde kan skorna göra mycket stor skillnad. Välj mjuka och ergonomiska skor med bra stöd och stötdämpning som är skonsamma för dina fötter och leder. Har du svårt att böja dig ner är kardborreknäppning ett utmärkt alternativ som dessutom låter dig finkalibrera hur skorna sitter. Utbytbara skosulor låter dig anpassa skorna helt efter din fötter och gör det enklare att hålla dem rena. Mjuka och lena insidor motverkar sprickor och skavsår och extra vaddering minskar på trycket. Kombinera gärna med sköna strumpor som inte sitter för hårt och som minskar risken för skavande.

Råd för dig som är diabetiker

Diabetes innebär ibland försämrad blodcirkulation och nedsatt känsel i fötterna. Av den anledningen är det lätt att missa sår och blåsor, vilket kan leda till infektioner och smärta. Det är därför extra viktigt för dig som har diabetes att regelbundet kontrollera dina fötter, att inte gå barfota och att alltid se till att skorna är rena och fria från grus.